Bezienswaardigheden in Barcelona

Één van de grootste bezienswaardigheden in Barcelona zijn toch wel de gebouwen die ontworpen zijn door architect Antonio Gaudi. Zijn bekendste werk is de Sagrada Familia. De bouw van de Sagrada Familia begon in 1882 en is nog steeds bezig. Het duurt waarschijnlijk nog zo’n 30 jaar voordat de basiliek in zijn geheel af is. De Sagrada Familia beschikt dan over twaalf torens. In de Sagrada Familia zelf zit een museum over het ontwerp en de werken die de komende jaren nog plaats gaan vinden. ’s Nachts is de Sagrada prachtig verlicht.

Als je meer wilt weten over de levensstijl van Gaudi moet je zijn woonhuis bezoeken. Dat heet nu ‘Casa Museu Gaudi’. Alles in dat huis is door hem zelf ontworpen, zelfs zijn meubelen. Het museum ligt in Parc Guëll wat ook door Gaudi bedacht is. De bedoeling van Gaudi was dat Parc Guëll een hele woonwijk zou worden, maar daar was niet genoeg geld voor. In het park zijn vele zuilengalerijen en kan je lekker op de zitbanken gaan zitten en vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht over Barcelona.

Wat ook een prachtig ontwerp is van Gaudi, is Casa Mila. Het gebouw heeft een golvende gevel en kleurrijke tegels. Wat symbool staat voor de werkwijze van Gaudi.

Rambla: De Boulevard van Barcelona

De boulevard van Barcelona wordt ook wel de Rambla genoemd. De boulevard loopt vanaf de haven naar Placa de Catalunya en vanaf daar dwars door het oude centrum van Barcelona. De Rambla is een zeer beroemde boulevard, omdat er vele bomen staan en je er heerlijk kan winkelen. Ook kan je er heerlijk op een terrasje gaan zitten en kijken naar de vele straatartiesten. Naast de Rambla bevindt zich de overdekte markt ‘La Bogueria’. Daar kan je vooral groeten, fruit, vis en vlees halen.

Doordat de Rambla zeer groot is en verdeeld is in verschillende delen wordt het ook wel de ‘Ramblas’ genoemd. In het zuiden van de Ramblas bevindt zich het mooie plein Placa Reial dat vooral bekend staat om zijn mooie straatlantaarns, ontworpen door Antonio Gaudi.

U kunt ook naar Barcelona toegaan om heel Spanje aan te treffen. Dan moet u gaan naar ‘Poble Espanyol’ of te wel het Spaanse dorp. Dit is een openluchtmuseum waar de bouwstijlen uit heel Spanje samen komen. Het Spaanse dorp is in 1929 opgericht voor de wereldtentoonstelling, maar is daarna nooit meer afgebroken.

In het Spaanse dorp staan onder andere gebouwen uit Andalusië, Castilla en León, Navarra, Baskenland en Catalonië.

Er worden onder andere speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals een poppentheater en een ontdekkingstocht. ’s Avonds word er een flamencovoorstelling gegeven. Ook zijn er in het dorp twee discotheken.

Barri Gotic

Barri Gotic is een Gotische wijk dat in het oudste deel van Barcelona ligt. Hier begon het tijdperk van de Romeinen in Barcelona, alleen daar is niet veel meer van over. Alleen het historisch museum op het Place del Rei staat er nog. Daar kan je resten van de ruïnes bezichtigen.

Toch is Barri Gotic de moeite waard om te bezoeken. Er zijn heel veel gotische gebouwen te vinden, maar toch ook ander. De grootste bezienswaardigheid is toch wel de grote gotische kathedraal van Santa Eulalia. Die werd gebouwd tussen de 13de en 15de eeuw. De kathedraal is zo genoemd, omdat er in de tijd van de Romeinen een meisje te schande werd gezet op het plein. Naar dat meisje is de kathedraal vernoemd.

Als je nog iets van de Romeinse tijd wil zien moet je naar het plein Ramon Berenguer gaan. Daar staat nog een stuk van de Romeinse stadsmuur. Aan de rand van Barri Gotic staat het Palau de la Musica Catalana dat is het prachtige concertgebouw.

FC Barcelona

Als je in Barcelona bent en je houdt van voetbal mag een bezoek aan FC Barcelona zeker niet ontbreken. Het stadion van FC Barcelona is één van de beroemdste en grootste stadions van de wereld. Jaarlijks bezoeken zo’n 1 miljoen mensen FC Barcelona. De voetbalclub is niet alleen een club, maar ook het symbool van de Catalaanse trots en het streven naar onafhankelijk van Spanje.

Als je het stadion bezoekt moet je ook zeker een bezoekje brengen aan het museum in het stadion. Dat geeft een overzicht van de geschiedenis van de club. Er staan vele trofeeën, foto’s en audiovisuele presentaties. Ook persoonlijke spullen van grote sterren zijn er opgeslagen. Er staan ook veel bekende Nederlanders in het museum, zoals Johan Cruyff, Johan Neeskens, Patrick Kluivert, Marc Overmars, Giovanni van Bronckhorst, Frank & Ronald de Boer en Ronald Koeman.

Als je een rondleiding door het stadion maakt kom je langs de VIP boxen, de perskamer, de kleedkamers en de tribunes. Ook mag je een momentje op het heilige gras van FC Barcelona staan.

De dierentuin van Barcelona

Als je in Barcelona bent kan je ook een bezoekje brengen aan de dierentuin Barcelona Zoo van Barcelona. Deze ligt in het Parc de la Ciutadella wat naast het oude centrum ligt en vlak naast het strand. In deze dierentuin vindt u vele mooie dieren die ook in grote hokken leven. In de dierentuin zijn natuurlijk de bekende dieren, zoals de leeuw en de apen, maar ook alleen dieren die in Spanje voorkomen. Bijvoorbeeld de Iberische steenbok en de Iberische wolf. Ook heeft deze dierentuin zijn eigen dolfinarium.

Het Picasso Museum

U kan ook een bezoekje brengen aan het Picasso museum. Dat ligt in de wijk La Ribera en behoort tot één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Barcelona. Het museum bevindt zich in vijf koopmanshuizen die allemaal met elkaar verbonden zijn.

In het museum kunt u de mooiste collecties en ontwikkelingen zien van Pablo Picasso. Zijn werken hangen in chronologische volgorde. De meeste schilderijen uit het museum komen uit zijn beginperiode als schilder. Toen werkte en woonde hij nog in Barcelona. De echte beroemde schilderijen van Picasso zijn niet in dit museum te vinden. Wat u wel in dit museum vindt is de ontwikkeling die de schilder doormaakte.

Parc Montjuïc

Het Parc Montjuïc bevindt zich op de grote heuvel Montjuïc. Die heuvel heeft op de top een groot fort staan genaamd Castell de Montjuïc. Het Parc bevindt zich om dit fort en werd aangelegd voor de wereldtentoonstelling in 1929. Het bestaat uit prachtige tuinen, een Nationaal Paleis en sportaccommodaties.

In de avonduren komen er veel toeristen kijken naar de fontein op Placa d’Espanya. Dat is een prachtige fontein met veel licht, muziek en water. Ze noemen het ook wel de magische fontein.

In het Nationaal Paleis kan u het Museu Nacional d’Art de Catalunya vinden. Waar vele Catalaanse kunst van de 10de tot de 20de eeuw hangt. U kan ook een bezoek brengen aan het Miró Museum van Fundacio Joan Miró. Dit is een surrealistische kunstenaar die bekend werd vanwege zijn gebruik van felle kleuren.

Het Castelle de Montjuïc is gebouwd in 1640. Tegenwoordig is het een militair museum met oude en nieuwe wapens, maquettes van kastelen en militaire uniformen.

Als u bovenaan de heuveltop gaat staan heeft u een prachtig uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee.

Transbordador Aeri Del Port: de kabelbaan

U kunt ook gebruik maken van de Transbordador Aeri Del Port in Barcelona. Dat is een kabelbaan die zich uitstrekt van de haven naar de top van de Montjuïc. De kabelbaan hangt zo’n 100 meter hoog boven Barcelona en u heeft altijd een schitterend uitzicht. Elke 15 minuten vertrekt er een cabine over de kabelbaan.

Het l’Aquarium de Barcelona bevindt zich aan de haven en is ook een toeristische attractie. In het grote aquarium zwemmen duizenden grote en kleine vissen. Het aquarium bestaat uit drie verschillende delen. In het Oceanarium kunt u het oceaanleven bewonderen. In de andere twee bassins kunt u het leven van de Tropische wateren en de Middellandse Zee bewonderen. Ook zijn er in het aquarium spectaculaire tunnels gebouwd waarin het lijkt alsof u zelf in het water bent. De vissen zwemmen boven, onder en aan de zijkanten langs.

Ook worden er shows gegeven waarin de duikers samen zwemmen met de haaien. U zelf kan ook gaan zwemmen met de haaien. Dan moet je wel eerst een cursus doorlopen en daarna mag je onder begeleiding het water in. Om aan deze cursus mee te mogen doen moet je al wel beschikken over een duikbrevet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *