Sport in Spanje

De belangrijkste en meeste beoefende sport in Spanje is voetbal. De bekendste voetbalclubs zijn; FC Barcelona, Real Madrid, Valencia CF, Sevilla FC, Villareal CF en Athlético Madrid. Ook het nationale voetbalelftal doet het de laatste jaren erg goed. Het Spaanse elftal werd in 1964 en 2008 europees kampioen en in 2010 wereldkampioen.

Een andere erg belangrijke sport in Spanje is basketbal. Dat wordt in Spanje op zeer hoog niveau gespeeld. Het Spaanse nationale basketbalteam werd in 2006 zelfs wereldkampioen. Bekende namen in de basketbalwereld zijn; Pau Gasol, Sergio Rodriguez, Jorge Garbajosa en Rudy Fernandez.

De Spanjaarden zijn ook gek van wielrennen. Bekende renners zijn bijvoorbeeld Alberto Contador, Óscar Freire, Alejandro Valverde en Carlos Sastre.

Wat ook een bekende sport is in Spanje is handbal. De Spaanse nationale handbalploeg werd in 2011 derde op het wereldkampioenschap.

Ook in tennis en in de autosport zijn de Spanjaarden goed en bloedfanatiek. De bekendste tennisser is Rafael Nadal en in de autosport is dat Fernando Alonso.

In Spanje zijn zelfs een keer de Olympische Zomerspelen gehouden. Die werden in 1992 in Barcelona gehouden. Dat is de eerste en tot nu toe enige keer dat Spanje de Olympische Spelen heeft georganiseerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *