Álava:

Álava is een Spaanse provincie dat in de regio Baskenland ligt. De provincie heeft een oppervlakte van 3038 km. Álava telt zo’n 317.352 inwoners. De inwoners zijn verdeeld over 51 gemeenten. De hoofdstad van Álava is Victoria-Gasteiz. Álava wordt in het Baskisch ook wel Araba genoemd en behoord tot één van de zeven traditionele provincies van het Baskenland.

Albacete:

Albacete is een Spaanse provincies dat in de regio Castilië-La Mancha ligt. De provincie heeft een oppervlakte van 14.926 km². Albacete telt zo’n 401.682 inwoners. De inwoners zijn verdeeld over 87 gemeenten. De hoofdstad van Albacete is Albacete.

Alicante:

Alicante is een Spaanse provincie in de regio Valencia. Het is de zuidelijkste provincie van de regio Valencia. Alicante ligt aan de Middellandse Zee en de hoofdstad van Alicante is Alicante. De provincie heeft een oppervlakte van 5.817 km². Alicante telt zo’n 1.926.285 inwoners. De inwoners zijn verdeeld over 141 gemeenten. Alicante is één van de Spaanse provincies met de grootste bevolkingsdichtheid. Belangrijke industrieën in Alicante zijn de schoenindustrie, de textielindustrie en de speelgoed en consumptie-ijs industrie. In Alicante leven ze ook van het toerisme.
Alicante maakt pas sinds de 14e eeuw deel uit van de regio Valencia. Daarvoor werd Alicante geregeerd door de Arabieren. De naam van de provincie zou afgeleid zijn van het Arabische ‘Allah Kanth’ dat betekent het ‘Land van God’. Belangrijke toeristische trekpleisters in Alicante zijn de vele natuurparken en de zeereservaten.

Almería :

Almería is een Spaanse provincie in de regio Andalusië. Almería ligt in het meest oostelijke deel van Andalusië en heeft een oppervlakte van 8.700 km². Almería telt zo’n 580.000 inwoners met een bevolkingsdichtheid van zo’n 66 inwoners per km². De hoofdstad van Almería is Almería. Dat is een stad met zo’n 180.000 inwoners.
Almería was vroeger een bloeiende havenstad, maar dat werd in 1552 verwoest voor een aardbeving. Het landschap van Almería lijkt veel op het ‘wilde westen’. In Almería zijn er ook veel ‘western dorpjes’ dat veel toeristen aantrekt.
De meeste bewoners in Almería leven van de fruitteelt. Grote delen van het landschap bestaan uit plastich kassen, zodat het hele jaar door fruit verbouwd en geoogst kan worden.
Het natuurpark Cabo de Gata is de bekendste toeristische attractie van Almería.

Asturië:

Asturië is een provincie in de regio Asturië. De hoofdstad van Asturië is Oviedo. De provincie beschikt over een oppervlakte van 10.604 km². Asturië telt zo’n 1.084.341 inwoners verdeeld over 78 gemeenten. Asturië is niet alleen provincie, maar ook één van de autonome regio’s van Spanje.

 Ávila:

Ávila is een Spaanse provincie in de regio Castilië en León. De provincie heeft een oppervlakte van 8.050 km². Ávila telt zo’n 171.896 inwoners. De inwoners zijn verdeeld over 248 gemeenten. De hoofdstad van Ávila is Ávila.