Badajoz:

Badajoz is een Spaanse provincie in de regio Extremadura. De provincie heeft een oppervlakte van 21.714 km². Badajoz telt zo’n 692.137 inwoners. De inwoners zijn verdeeld over 164 gemeenten. De hoofdstad van Badajoz is Badajoz.

Balearen:

De Balearen is een eiland in de Middellandse zee. Het is ook één van de Spaanse provincies. De hoofdstad van Balearen is Palma de Mallorca. De Balearen bestaan uit zes eilanden. De grootste eilanden zijn Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De kleinere eilanden zijn Cabrera en Dragonera.
Op de Balearen wordt zowel Spaans als Catalaans gesproken. Het Catalaans dat op de Balearen wordt gesproken is weer anders dan het Catalaans dat in Barcelona wordt gesproken. Het wordt ook wel het Balearisch genoemd. Het Balearisch is verdeeld in verschillende dialecten.

Barcelona:

Barcelona is een Spaanse provincie in de regio Catalonië. De provincie heeft een oppervlakte van 7.728 km². Barcelona telt zo’n 5.511.147 inwoners. De inwoners zijn verdeeld over 311 gemeenten. De hoofdstad van de provincie Barcelona is Barcelona.

Biskaje:

Biskaje is een Spaanse provincie in de regio Baskenland. Ze behoren ook tot één van de zeven traditioneel historische regio’s van het Baskenland. De buren van het Baskenland zijn Cantabrië en Castilië en León. In het noorden van Biskaje ligt de Golf van Biskaje. Biskaje telt zo’n 1.153.724 inwoners. De hoofdstad van Biskaje is de stad Bilbao. Biskaje heeft een gematigd klimaat.

Burgos:

Burgos is een provincie in de regio Castilië en León. De hoofdstad van de provincie Burgos is de stad Burgos. De oppervlakte van de Burgos is 14.291 km². Burgos telt zo’n 374.826 inwoners. De inwoners zijn verdeeld over 371 gemeenten.