Cáceres:

Cáceres is een provincie in de regio Extremadura. De hoofdstad van de provincie is Cáceres. Cáceres heeft een oppervlakte van 19.868 km² en telt zo’n 415.083 inwoners die verdeeld zijn over 219 gemeenten. In de provincie Cáceres heerst er een landklimaat met vrij hoge temperaturen in de zomer en milde winters. In deze provincie kennen ze prachtige landschappen en natuurgebieden.

Cádiz:

Cádiz is een provincie in de regio Andalusië. De hoofstad van de provincie is Cádiz. In de provincie Cádiz heerst het gehele jaar door een van de aangenaamste klimaten van Spanje. De provincie beschikt over kilometerslange fijne zand stranden. Alleen in de natuurreservaat El Pinsapar valt het gehele jaar door veel neerslag.

Cantabrië:

Cantabrië is een provincie in de regio Cantabrië dat ligt in het noorden van Spanje. De hoofdstad van de provincie is Santander. Cantabrië is niet alleen een provincie, maar ook een autonome regio. De oppervlakte van de provincie Cantabrië is 5321 km². De provincie heeft zo’n 592.250 inwoners verdeeld over 102 gemeenten. In deze provincie valt het gehele jaar door veel regen. Daarom kent de provincie Cantabrië ook zoveel groen.

Castellón:

Castellón is een provincie in de regio Valencia. De hoofdstad van de provincie Castellón is Castellón de la Plana. De provincie heeft een oppervlakte van 6632 km². Castellón heeft zo’n 604.274 inwoners verdeeld over 135 gemeenten.

Ceuta:

Ceuta is een stuk land dat in politiek opzicht wel tot Spanje behoort, maar geografisch gezien heeft het niets met Spanje te maken. Het is wel een autonome stad.

Ciudad Real:

Ciudad Real is een provincie in de regio Castilië-La Mancha. De hoofdstad van de provincie is Ciudad Real. Ciudad Real beschikt over een oppervlakte van 19.813 km². De provincie telt zo’n 529.453 inwoners verdeeld over 102 gemeenten.

Córdoba:

Córdoba is een provincie in de regio Andalusië. De hoofdstad van de provincie is Córdoba. Córdoba beschikt over een oppervlakte van 13.771 km². De provincie telt zo’n 805.108 inwoners verdeeld over 75 gemeenten.

La Coruna:

La Coruna is een provincie in de regio Galicië. De hoofdstad van de provincie is La Coruna. De provincie beschikt over een oppervlakte van 7950 km². La Coruna telt zo’n 1.146.458 inwoners verdeeld over 94 gemeenten.

Cuenca:

Cuenca is een provincie in de regio Castilië-La Mancha. De hoofdstad van deze provincie is Cuenca. De provincie beschikt over een oppervlakte van 17.141 km². De provincie Cuenca telt zo’n 217.716 inwoners verdeeld over 238 gemeenten.